« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » مـؤمنان را نسزد كه همگي بيرون روند (‌و براي فراگرفتن معارف اسلامي عازم مراكز علمي اسلامي بشوند)‌. بـايد كـه از هر قوم و قبيله‌اي‌، عدّه‌اي بروند (‌و در تـحصيل علوم ديني تلاش كنند) تا با تعليمات اسلامي آشنا گردند، و هنگامي كه به سوي قوم و قبيلۀ خود برگشتند (‌به تعليم مـردمـان بـپردازنـد و ارشـادشان كنند و) آنـان را (‌از مخالفت فرمان پروردگار) بترسانند تا خودداري كنند

امام شوکانی | سیمای بزرگان 28 تير 1389
امام شوکانی ( م 1173 هـ ـ ت 1250 هـ )

محمد بن علی بن محمد بن عبدالله بن الحسن شوکانی

در روز دوشنبه 28 ذوالقعده در شوکان که قریه ای در یمن است متولد شد، در شهر صنعاء رشد کرد وحیات علمی خود را با فراگیری قرآن واستفاده از علمایی چون حسن بن عبدالله الهبل آغاز کرد ،

کتابهایی چون التهذیب تفتازانی و الأزهار امام مهدی را حفظ نمود بیشتر به فقه اشتغال داشت ومتمسک به مذهب زیدیه بود بعدها که طوق تقلید را از گردن انداخت وباب اجتهاد را بر خود گشود کتاب السیل الجرار را تألیف نمود که در آن خود را به مذهب زیدیه مقید نکرد و با أدله اجتهاد می کرد که این باعث ناراحتی متعصبین مذهب زیدیه شد.

دستگاه حکومتی چون این فضل امام شوکانی را دید او را به سمت قاضی القضاة یمن منسوب کرد. وی در جمادی الآخر وفات نمود ودر خزیمه (مقبره ای در صنعاء ) به خاک سپرده شد.

تألیفاتش:

نیل الأوطار شرح منتقی الأخبار ـ الدرر البهیة ـ الاعلام بالمشایخ الأعلام والتلامذة الکرام ـ تحفة الذاکرین ـ نزهة الأحداق فی علم الإشتقاق ـ طیب النشر فی مسائل العشر ـ التحف فی الإرشاد إلی مذهب السلف ـ روض الوسیع ـ الفتح الربانی ـ إرشاد الفحول إلی تحقیق علم الأصول شفاء العلیل.
بازديد:2180| نظر(0)

نظرسنجی

عالي
خوب
متوسط
می پسندم


آمار بازدیدکنندگان
جستجو در سایت