« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » مـؤمنان را نسزد كه همگي بيرون روند (‌و براي فراگرفتن معارف اسلامي عازم مراكز علمي اسلامي بشوند)‌. بـايد كـه از هر قوم و قبيله‌اي‌، عدّه‌اي بروند (‌و در تـحصيل علوم ديني تلاش كنند) تا با تعليمات اسلامي آشنا گردند، و هنگامي كه به سوي قوم و قبيلۀ خود برگشتند (‌به تعليم مـردمـان بـپردازنـد و ارشـادشان كنند و) آنـان را (‌از مخالفت فرمان پروردگار) بترسانند تا خودداري كنند

مسجد جعرانه مکه | آشنایی با مساجد جهان 14 بهمن 1393
مسجد جعرانه مکه

یکى از میقات هاى عمره مفرده، منطقه جعرانه است. رسول خدا (ص) پس از بازگشت از جنگ حنین براى مدتى قریب به پانزده روز در جعرانه توقف کرد و غنایم جنگ با هوازن را میان مردم تقسیم کرد.

مسجد جعرانه مکه

مسجد جعرانه به مسجدالرسول نیز معروف است. چراکه رسول خدا (ص) در محل فعلى این مسجد نماز گزارده است. این مسجد در سمت چپ وادى جعرانه قرار دارد. مسجد در سال ۱۲۶۳ ه.ق. توسط همسر یکى از شاهان حیدرآباد هند بازسازى شد که از وى کتیبه‏اى نیز در مسجد به یادگار مانده است.

مسجد جعرانه بار دیگر در سال ۱۳۷۰ و سپس در سال ۱۳۸۴ ه.ق توسط وزارت اوقاف سعودى در مساحت بیشترى بازسازى شد. مساحت فعلى مسجد ۱۶۰۰ متر مربع و معمارى آن شبیه مسجد تنعیم است.

مسجد جعرانه مکه

یکى از مساجدى که در آغاز حد حرم قرار دارد، مسجد جعرانه است. کسانى که مى خواهند حج عمره انجام دهند مى توانند در آن محرم به این فضیلت نایل آیند.

فاکهى روایات زیادى از احرام پیامبر (ص) در این مکان نقل کرده است. از جمله این که خارج و پس از انجام حج نزدیک شب برگشته و تا صبح در جعرانه بیتوته داشتند. آنگاه پس از طلوع خورشید از جعرانه خارج و به سرزمین سرف و سپس به مدینه بازگشته اند.

مسجد جعرانه مکه

پیامبر (ص) هنگام بازگشت از جنگ حنین در جعرانه محرم شده و عمره انجام داده اند. آن حضرت در این مکان غنیمت هاى جنگ حنین را نیز تقسیم کرده اند که در آن هنگام یکى از حریصان و به عبارتى دیگر، منافقان به آن حضرت گفت: اعدل یا محمد (اى محمد عدالت کن )، اصحاب خواستند او را مجازات کنند ولى پیامبر (ص) فرمودند او را رها کنید.

در هر حال مسجدى که در مکان احرام رسول خدا (ص) ساختند بسیار ساده و به عبارتى دیوارى گرد آن کشیده و سپس ابن زبیر در تکمیل بناى آن کوشید.

مسجد جعرانه مکه

جعرانه محلي است كه پيامبر مكرم اسلام (ص) بعد از غزوه حنين ۱۳ روز در آنجا توقف داشتند و غنائم غزوه حنين در آن منطقه تقسيم شد كه تقسيم غنائم در اين منطقه با اتفاقات مهمي همراه بود. در پايان، پيامبر از اين مسجد مقدس محرم شده و به مكه آمدند، اعمالشان را انجام دادند و به مدينه منوره بازگشتند.

مسجد جعرانه مکه

زائران در حال حاضر از ۳ مسجد محرم مي‌شوند كه اين مساجد، عبارتند از جعرانه، حديبيه و تنعيم. مسجد جعرانه، محل احرام پيامبر براي انجام اعمال عمره و مسجد حديبيه، محل وقوع صلح پر بركت حديبيه و نزول آياتي از قرآن است. پيامبر و اصحابشان ۱۹ شبانه‌روز با لباس احرام در منطقه حديبيه توقف كردند و پس از صلح، شترها را قرباني و حلق كرده، از احرام خارج شدند و به مدينه بازگشتند. اما مسجد تنعيم، محل احرام عايشه، همسر پيامبر عظيم‌الشأن اسلام است.
بازديد:2319| نظر(0)

نظرسنجی

عالي
خوب
متوسط
می پسندم


آمار بازدیدکنندگان
جستجو در سایت