« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » مـؤمنان را نسزد كه همگي بيرون روند (‌و براي فراگرفتن معارف اسلامي عازم مراكز علمي اسلامي بشوند)‌. بـايد كـه از هر قوم و قبيله‌اي‌، عدّه‌اي بروند (‌و در تـحصيل علوم ديني تلاش كنند) تا با تعليمات اسلامي آشنا گردند، و هنگامي كه به سوي قوم و قبيلۀ خود برگشتند (‌به تعليم مـردمـان بـپردازنـد و ارشـادشان كنند و) آنـان را (‌از مخالفت فرمان پروردگار) بترسانند تا خودداري كنند

تفاهم هسته ای موفقیت بسیار بزرگی برای ملت ایران به شمار می رود | خبرها 16 فروردين 1394
تفاهم هسته ای موفقیت بسیار بزرگی برای ملت ایران به شمار می رود

مولوی عبدالحمید از تفاهم ایران در موضوع هسته ای به عنوان «موفقیت بسیار بزرگی برای ملت ایران» یاد کردند.

مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخشی از خطبه های نماز جمعه (۱۴ فروردین ۱۳۹۴) به تفاهم هسته ای ایران اشاره کردند و گفتند: تفاهمی که بین ایران و کشورهای ۵+۱ در موضوع هسته ای صورت گرفت، مایه خرسندی و خوشحالی ملت ایران شد. احساس ما آن است که این تفاهم، موفقیت بسیار بزرگی برای ملت ایران است.

امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه افزودند: موضوع مذاکرات هسته ای ایران یکی از معضلات بزرگ جهانی بود که افکار همه دنیا را به خود مشغول کرده بود. اگرچه هنوز بیانیه نهایی صادر نشده است، اما تفاهمی که در این خصوص حاصل شده است به نوبه خود مایه خرسندی است.

مولوی عبدالحمید به برآورده شدن بخش بزرگی از خواسته های ملت ایران در این مذاکرات اشاره کردند و گفتند: ملت ایران در این مذاکرات چند خواسته مهم داشت که الحمدلله این خواسته ها برآورده شدند. اولین خواسته ملت، به رسمیت شناخته شدن حق هسته ای ایران از سوی قدرت های غربی و رفع برخی نگرانی های جامعه جهانی بود.

مولوی عبدالحمید اظهار داشتند: یکی از دغدغه هایی که قدرت های غربی و جامعه جهانی در مورد ایران داشت، تولید سلاح و بمب هسته ای بود. اگرچه از ابتدا چنین اراده ای در ملت و دولتمردان ما نبوده است و فتوای مقام معظم رهبری نیز بر عدم جواز ساخت چنین سلاحی تاکید داشت، اما جامعه جهانی با مذاکره و شفاف سازی به این نتیجه و اطمینان رسید که ما هرگز دنبال بمب هسته ای نیستیم و صنعت ما کاملا صلح آمیز است. لذا برخورداری از حق هسته ای را نیز برای ملت ایران به رسمیت شناختند.

مدیر دارالعلوم زاهدان «لغو کامل تحریم ها» را خواسته دیگر ملت ایران عنوان کردند و خاطرنشان کردند: لغو کامل تحریم های صادره علیه ایران، تاکید مقام معظم رهبری و خواسته دیگر ملت ایران بود، که الحمدلله این خواسته ملت نیز به کرسی نشست، و این موفقیت و کامیابی بسیار بزرگی برای ملت ایران به شمار می رود.

ایشان تفاهم صورت گرفته را «بُرد- بُرد» توصیف کردند و افزودند: نتایج تفاهم مذاکرات هسته ای «بُرد- بُرد» است، زیرا از یک سو ملت ایران به خواسته های خود دست یافته است، و از سوی دیگر دغدغه های جامعه جهانی برطرف شده و به اطمینان خاطر رسیده اند.

خطیب جمعه اهل سنت زاهدان خاطرنشان کردند: به خاطر این تفاهم در درجه اول از خداوند متعال سپاسگذاریم، و در درجه بعدی از تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان به خاطر تحمل زحمات و فشارهای زیاد تشکر کرده و به همه آنها خسته نباشید می گوییم. همچنین از مقام معظم رهبری به خاطر راهنمایی و جهت دادن به این مذاکرات و نیز از دولت تدبیر و امید که این موضوع را با درایت و تدبیر به پیش برد، نهایت تقدیر و تشکر را داریم.

امام جمعه اهل سنت زاهدان تفاهم هسته ای را «موفقیتی بزرگ در آغاز سال جدید» دانستند و ضمن اظهار امیدواری مبنی بر «کاهش فشارهای اقتصادی بر ملت ایران»، در پایان خاطرنشان کردند: تفاهم هسته ای ایران به همه نشان داد که گفتمان و مذاکره بهترین راه حل مشکلات و رسیدن به خواسته هاست و جنگ و کشتار و زورآزمایی نتیجه خوبی را به دنبال ندارد.

*رئیس جمهور افغانستان مشکل دریاچه هامون را به صورت اساسی و ریشه ای حل کند

مولوی عبدالحمید در بخش پایانی سخنانشان با اشاره به سفر هفته آینده رئیس جمهور افغانستان به ایران گفتند: جناب آقای اشرف غنی، رئیس جمهور محترم افغانستان در هفته آینده به کشورمان خواهند آمد که ما پیشاپیش خدمت ایشان خوشامد و خیرمقدم عرض می کنیم.

امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه «حل مشکل آب سیستان و دریاچه هامون» را از رئیس جمهور افغانستان خواستار شدند و خاطرنشان کردند: مردم استان سیستان و بلوچستان، که علاوه بر حق اسلامی و انسانی، حق همسایگی نیز با کشور افغانستان دارند، از جناب اشرف غنی خواسته ای دارند و آن اینکه مشکل آب سیستان و دریاچه هامون را به صورت ریشه ای و اساسی حل کنند.

ایشان در توضیح مشکل دریاچه هامون اظهار داشتند: دریاچه هامون که یک دریاچه تاریخی است، قبلا پر آب بوده و مایه خیر و برکت برای منطقه بوده است. آب این دریاچه که تاثیر بسزایی در حفظ محیط زیست و امر کشاورزی و دامداری مردم منطقه داشته است، متاسفانه سال هاست که به طور کامل قطع شده است و قطع آب این دریاچه باعث رکود کشاورزی در منطقه سیستان شده است.

مولوی عبدالحمید تاکید کردند: درخواست ما از رئیس جمهور محترم افغانستان آن است که مسأله آب دریاچه هامون را به صورت ریشه ای و اساسی حل کنند تا این دریاچه دوباره زنده شود و مردم عزیز منطقه سیستان از این معضل و مشکل نجات پیدا کنند.
بازديد:956| نظر(0)

نظرسنجی

عالي
خوب
متوسط
می پسندم


آمار بازدیدکنندگان
جستجو در سایت