« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » مـؤمنان را نسزد كه همگي بيرون روند (‌و براي فراگرفتن معارف اسلامي عازم مراكز علمي اسلامي بشوند)‌. بـايد كـه از هر قوم و قبيله‌اي‌، عدّه‌اي بروند (‌و در تـحصيل علوم ديني تلاش كنند) تا با تعليمات اسلامي آشنا گردند، و هنگامي كه به سوي قوم و قبيلۀ خود برگشتند (‌به تعليم مـردمـان بـپردازنـد و ارشـادشان كنند و) آنـان را (‌از مخالفت فرمان پروردگار) بترسانند تا خودداري كنند

انحصارطلبی و تنگ‌نظری از عوامل مهم اختلاف و تفرقه هستند | خبرها 24 مرداد 1394
انحصارطلبی و تنگ‌نظری از عوامل مهم اختلاف و تفرقه هستند

مولوی عبدالحمید ضمن اظهار تأسف از وجود تفرقه و اختلاف در کشورهای اسلامی، «انحصارطلبی» و «تنگ‌نظری» را از مهمترین عوامل ایجاد اختلاف در این کشورها دانستند.

امام جمعه اهل‌سنت زاهدان در خطبه‌های نماز جمعه ۲۳ مرداد ۱۳۹۴ (۲۸ شوال ۱۴۳۶) اختلاف و دودستگی مسلمانان را مورد نکوهش قرار دادند و خاطرنشان کردند: شریعت اسلام به مسلمانان هشدار می‌دهد که گرفتار اختلاف و دودستگی و تعصبات قومی و قبیله‌ای نشوید و یکدیگر را تکفیر و تفسیق نکنید، بلکه با یکدیگر متحد و منسجم شده و به ریسمان الهی، که قرآن مجید است، چنگ بزنید. قرآن و سنت ما را به وحدت و اخوت و برادری تاکید و توصیه می‌کنند.

ایشان در ادامه افزودند: متاسفانه امروزه در خاورمیانه اختلاف و درگیری موج می‌زند. منشأ اختلافات مسلمانان عدم رعایت تقوا و پرهیزگاری است. تمام این اختلافات ناراحت‌کننده بوده و به دین و دنیای ما ضربه می‌زنند. تفرقه و اختلاف، ملت‌های قوی و قدرت‌های بزرگ را ضعیف و ملت‌ها و قدرت‌های ضعیف را نابود می‌کند. امروزه بسیاری از کشورهای اسلامی در نتیجه‌ی همین تفرقه و اختلاف از پیشرفت و ترقی باز مانده‌‌اند و حتی به عقب برگشته‌اند.

امام جمعه اهل‌سنت زاهدان خاطرنشان کردند: به عقیده‌ی بنده اگرچه قدرت‌های استکباری و صهیونیسم بین‌الملل همواره دنبال ایجاد اختلاف بین مسلمانان هستند و برای رسیدن به منافع خویش می‌‌خواهند مسلمانان با یکدیگر درگیر و محتاج آنها باشند، ولی عامل بیشتر این اختلافات خودِ مسلمانان هستند.

مولانا عبدالحمید “انحصارطلبی” را از جمله عوامل ایجاد اختلاف بین مسلمانان دانستند و گفتند: تنگ‌نظری، نبود سعه‌صدر و انحصارطلبی یک گروه، جناح و فرقه در قدرت از عوامل مهم اختلاف هستند؛ وقتی یک جناح و فرقه از مسلمانان در یک کشور دنبال حذف دیگران و بی‌توجهی به حقوق دیگران باشد و آنها را در قدرت شریک نگرداند، در بین آن ملت اختلاف و تفرقه به‌وجود می‌آید.

خطیب جمعه اهل‌سنت زاهدان “افراط‌گرایی” را «معلول انحصارطلبی و تنگ‌نظری» دانستند و اظهار داشتند: تمام تندروی‌ها و افراط‌گرایی‌هایی که امروزه در جهان مشاهده می‌کنیم، معلولِ علت‌هایی از قبیل تنگ‌نظری و انحصارطلبی هستند. متاسفانه مسلمانان گرفتار خشم و عصبانیت بوده و دوراندیشی ندارند. اگر مردم کشورهای عراق، شام، یمن، مصر، لیبی و سایر کشورهایی که با اختلاف و درگیری مواجه هستند دوراندیشی داشتند، امروزه با این مشکلات مواجه نمی‌شدند. بنده در درجه‌ی اول دولت‌های منطقه را که به‌‌خاطر منافع خود به انحصارطلبی و تنگ‌نظری روی می‌آورند، در ایجاد اوضاع کنونی کشورهای اسلامی مقصر می‌دانم. همچنین خودِ مسلمانان، از هر از هر قوم، مذهب، فرقه و زبانی که باشند، نیز در به‌وجود آمدن این اوضاع مقصرند.

مدیریت دارالعلوم زاهدان بر لزوم مذاکره و گفتمان تاکید کردند و افزودند: مسلمانان کشورهای اسلامی باید ضمن توبه و استغفار و رجوع الی‌الله، با یکدیگر به مذاکره و گفتمان بپردازند و سعه‌صدر و دوراندیشی اختیار کنند.

مولوی عبدالحمید در ادامه‌ی سخنان‌شان ملت ایران را مورد خطاب قرار دادند و خاطرنشان کردند: توصیه بنده به ملت عزیز ایران، اعم از شیعه و سنی، آن‌ است که از اوضاع بحرانی در برخی کشورهای اسلامی عبرت بگیرد. شیعه و سنی در ایران یکدیگر را تحمل کنند تا به آن‌چه ملت‌های دیگر کشورها مبتلا هستند، گرفتار نشوند.

ایشان در ادامه اظهار داشتند: توصیه بنده به کسانی که الله تعالی به آنها زور و قدرت بیشتری داده آن‌ است که ضعفاء را ببینند و کسانی را که آسیب‌پذیری بیشتری دارند، دریایند. ملت ایران اعم از مسیحی، یهودی، زرتشتی، دراویش و مسلمان و دارای هر تفکر و گرایشی که باشند، متعلق به همین کشور بوده و با ما برادری اسلامی یا وطنی دارند. لذا همه ما باید یکدیگر را تحمل کنیم و به یکدیگر تهمت نزنیم.

خطیب جمعه اهل‌سنت زاهدان درخصوص برخی گزارش‌های نادرست هشدار دادند و گفتند: اگر برخی گزارش‌هایی مبنی بر اینکه اهل‌سنت پنهان‌کاری می‌کنند و پشت پرده برنامه‌های دیگری دارند و… می‌‌دهند، خدا می‌داند که تمام این گزارش‌ها غلط و دروغ است.
بازديد:942| نظر(0)

نظرسنجی

عالي
خوب
متوسط
می پسندم


آمار بازدیدکنندگان
جستجو در سایت