« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » مـؤمنان را نسزد كه همگي بيرون روند (‌و براي فراگرفتن معارف اسلامي عازم مراكز علمي اسلامي بشوند)‌. بـايد كـه از هر قوم و قبيله‌اي‌، عدّه‌اي بروند (‌و در تـحصيل علوم ديني تلاش كنند) تا با تعليمات اسلامي آشنا گردند، و هنگامي كه به سوي قوم و قبيلۀ خود برگشتند (‌به تعليم مـردمـان بـپردازنـد و ارشـادشان كنند و) آنـان را (‌از مخالفت فرمان پروردگار) بترسانند تا خودداري كنند

نقش زن در القای آرامش به خانواده | مقالات 16 آبان 1394
نقش زن در القای آرامش به خانواده

خدايا به ما مهرباني بده **** دلي ساده و آسماني و دريايي بده

بديهي است تعبير و تشبيه حكيمانه و ارجمند: اين كه زن و مرد بسان و مثل لباس اند، عيب هم ديگر را مي پوشانند و از طرفي ديگر خداوند عزوجل از تقوا هم در قالب لباس ياد مي فرمايد (و لباس التقوا ذلك خير) و پيوند آن با هم جاي بسي تامل و تفكر و تدبر دارد.

پرتو تفكر كليد و مفتاح همه خيرات و خوبي ها و ارزش هاست كه خداوند متعال در قرآن مجيد كه ضامن سعادت در دنيا و آخرت و نسخه شفا بخش زندگي است قرار داده، و از آن جايي كه لباس تميز، پاكيزه و سنگين به انسان عزت و كرامت و وقار داده و از آلودگي و گزند و آسيب و بيماري جسمي، روحي و رواني او را محفوظ داشته و در نهايت به او مصونيت مي­دهد. زن خوب و شايسته، نجيب و پاك دامن ، خوش اخلاق و ديندار، موجب عزت و كرامت و سعادت و سرانجام رسيدن به تقوا و رستگاري انسان مي­شود، بنابراين همسر گزيني و ازدواج تا آن جا امر بس مهم و نياز اصلي و فطري بشر است كه پيامبر اكرم (صلي الله عليه وسلم) مي فرمايد:

(النكاح سنتي فمن رغب عن سنتي فليس مني)
"ازدواج سنت و روش بس مهم من است و هر كس بدون عذر از آن سر باز زند از من نيست."

لذا ازدواج يك تكليف و مسئوليت خطير است و كساني كه در جهت تسهيل و زمينه فراهم نمودن در امر ازدواج سعي و تلاش و اهتمام دارند، چه در بعد مادي و فرهنگي و معنوي و مشاوره­اي انشاا... نزد پروردگار ما جور هستند.

خوش خلقي و اخلاق حسنه كه فراورده هاي آن عفو و گذشت، ايثار و از خودگذشتگي، احسان، تواضع و فروتني، حق پذيري ، قدر شناسي و تكريم وفاي به عهد، خوش قولي، خوش بيني و خوش فكري، مشكل همديگر را درک کردن و درد همديگر را احساس نمودن، به عبارتي ديگر همدردي و همدلي، پرهيز و دوري از حسادت و تنگ نظري، بيزاري جستن و اجتناب از تكبر و خودخواهي و اين كه حق با من است و آن چه حس من است درست است، مي بايست در كانون خانواده به صورت يك فرهنگ ارزشي و باور و يقين ساري و جاري باشد و به جامعه منتقل شود و كل فضاي جامعه را عطراگين سازد.

طبيعي است كه اختلاف سليقه و طرز تفكر و روحيه بين زن و مرد وجود دارد اما اگر درك و معرفت و انصاف داشته باشند و هر كدام از زن و مرد بر اين حس و باور نباشند كه شوهر بگويد حس من درست و و حق با من است و از طرفي ديگر زن هم بگويد حس من درست و حق بامن است، زیرا قطعاً اين طرز تفكر و حس باعث سوء تفاهم و كدورت و دلتنگي و در نهايت بي احترامي و حرمت شكني مي شود و اين مصيبتي است در خانواده.

در زندگي زناشويي، منزل اول درك و شناخت هم دیگر است و این که نسبت انتظار زن و شوهر نسبت به هم نسبي باشد نه رويايي. منزل و ايستگاه دوم بعد از درك و شناخت مي­تواند تفاهم باشد (حسن تفاهم)، منزل سوم منزل مطمئن سرشار از سعادت همان دوستي و مهرورزي است، در واقع پايه و اساس خانواده مي بايست بر همان ظرف محكم و قوي پايدار و ماندگار، استوار باشد و زن ظرف سكون و آرامش است اگر مردي از خداوند آرامش و قرار را طلب مي­كند بديهي است با ياد و ذكر خدا و خوف و رجا و بندگي و اخلاص حاصل مي شود و همسر مناسب تاثير به سزايي در اين آرامش دارد نبايد اهتمام و سعي و تلاش بر اين باشد كه زن و شوهر از هم سبقت بگيرند و هيچ كدام خود را از همديگر طلبكار ندانند.

بديهي است زن نسبت به مرد و شوهر حق و حقوقی و وظایفی دارد و مرد هم قطعاً سرپرست خانواده است و مسئوليت تامين نيازهاي مادي و امنيت خانواده بر عهده دارد. مرد که خسته از كار و فعاليت به منزل مي آيد وقتي با احترام و تبسم همسر مواجه مي شود نه تنها خستگي از تنش بيرون مي رود، بلكه نشاط و انرژي گرفته و روحيه پيدا مي كند و اين از ثمرات و خيرات و بركات دوستي است.

الجنه تحت اقدام الامهات (بهشت زير پاي مادران است ) فرموده پيامبر اكرم (صلي الله عليه وسلم) دلالت بر جايگاه زن دارد.

از نظر عواطف و مشقتي كه مادر مي كشد و ارتباط عاطفي كه با فرزندان مخصوصاً دختران دارد.

در پايان و حسن ختام اين كه نسبت به امر بس مهم ازدواج و نكاح مي بايست اهتمام و دغدغه و دلسوزي بيشتري انشاالله مبذول شود. از باب تسهيل و آسان گرفتن ازدواج و به صورت يك فرهنگ عزم و ملي عمومي در كل جامعه تعميم يابد.

در اين راستا وظيفه خطبا و روحانيون دلسوز، سخنوران، نويسندگان و.... سنگين تر است و والدين، پدران و مادران ديانت و شخصيت معنوي خواستگار در درجه اول مد نظرشان باشد كه سعادت و خوشبختي و آرامش در ديانتت و دينداري است و بس بديهي است انسان با ديانت احساس مسئوليت تكليف مي كند و از تامين نيازهاي مادي و مايحتاج زندگي آن چه در توان دارد به فضل الهي قصور و كوتاهي نمي كند و خداوند رزاق است. البته؛ ليس الانسان الا ما سعي. نيست براي انسان مگر به سعي و كوشش با توكل به خدا و البته در اين مقوله گفتني ها زياد است.

.................................
نویسنده: میرهاشم فقیهی
بازديد:1018| نظر(0)

نظرسنجی

عالي
خوب
متوسط
می پسندم


آمار بازدیدکنندگان
جستجو در سایت