« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » مـؤمنان را نسزد كه همگي بيرون روند (‌و براي فراگرفتن معارف اسلامي عازم مراكز علمي اسلامي بشوند)‌. بـايد كـه از هر قوم و قبيله‌اي‌، عدّه‌اي بروند (‌و در تـحصيل علوم ديني تلاش كنند) تا با تعليمات اسلامي آشنا گردند، و هنگامي كه به سوي قوم و قبيلۀ خود برگشتند (‌به تعليم مـردمـان بـپردازنـد و ارشـادشان كنند و) آنـان را (‌از مخالفت فرمان پروردگار) بترسانند تا خودداري كنند

دعا از قویترین و مهمترین اسباب است | معاونت اجتماعی 23 آذر 1394
دعا از قویترین و مهمترین اسباب است

شیخ شافعی تشیخ امام جمعه گیاهدان و مدیر مدرسه علوم دینی اسماعیلیه در خطبه های نماز جمعه گیاهدان ، دعا را از قویترین و مهمترین اسباب در جهت رفع حاجات و نیازها دانستند و گفتند: دعا همان درخواست و تمنا از خداوند عزوجل است امید به رحمت خدا داشتن است دعا از قویترین و مهمترین اسباب است که خداوند عزوجل رفع حاجات و برطرف شدن نیازها حل و فصل مشکلها را به آن ربط داده است. خداوند متعال به آن بندگانی که به صفات والایش و اسماء الله حسنایش ایمان دارند وعده ی اجابت آنرا داده است.

خطیب نماز جمعه گیاهدان بر لزوم توسل به اسماء الله الحسنی تاکید کردند و افزودند: دعا اصل عبادت است (الدعا مخ العبادة) ایمان و اقرار به وحدانیت الله یعنی همین عمل کردن به مضمون لا اله الا الله یعنی همین «قل ادعوا الله او ادعوا الرحمن » بگو از خداوند متعال بخواهید لفظ جلاله الله مکمل همه ی صفات جلال و جمال و کمال است . یا اسمی دیگر از اسمای خدا را هنگام دعا یاد کنید خداوند متعال نود ونه اسم و صفت دارد که در سنت و قرآن به آن اشاره شده است «ولله الاسماأ الحسنی فادعوه بها» خداوند متعال دارای اسمای نیک است اسمهایی که دلالت می کند برکمال قدرت و عظمت و جود و کرم پروردگار با این اسمها به خداوند متعال متوسل شوید . توسل به خدا باید با اسماأ الله الحسنی صورت بگیرد دعا این است اصل عبادت به این معناست.

امام جمعه گیاهدان دعا را علامت و نشانه ی صدق ایمان معرفی کردند و گفتند: دعا حکایت از ایمان صادق انسان حکایت از پذیرفتن غیر قابل شک و تردید انسان دارد. دعا یعنی امید کامل داشتن به رحمت خداوند متعال «ویرجون رحمته» خداوند تمجید می کند آن بندگانی را که پیوسته به رحمت خداوند امیدوارند در همه ی لحظات زندگیشان هرگز یأس و ناامیدی به خود راه نمی دهند هرگز به قدرتی جز قدرت پروردگار تکیه ندارند.

شیخ شافعی تشیخ با ذکر اینکه بخشنده باید مالک باشد بر عجز و ناتوانی معبودین دروغین سخن راندند و گفتند: به هر کس و هرچه غیر از خداوند متعال بنگری عاجز و ناتوان است از ملائکه مقرب و انبیای عظام گرفته تا جن و انس همه شان عاجز و ناتوانند همه ی آنها مملوکند. بخشنده باید مالک باشد خداوند متعال می فرمایند: «والذین تدعون من دونه ما یملکون من قطمیر» آن کسانی غیر از خدا که از آنها چیزی می خواهید آنها مالک چیزی نیستند حتی مالک قطمیر هم نیستند قطمیر همان پوسته ی نازک اطراف هسته ی خرماست که اصلا مورد توجه انسان نیست خود هسته ی خرما مورد توجه انسان نیست چه برسد به پوسته ی نازک آن . اگر خداوند متعال آنرا نیافریند و در اختیار ما قرار ندهد اگر تمام انس و جن اولین و آخرینشان همه جمع بشوند تا آنرا بیافرینند ناتوانند و نخواهند توانست .

مدیر مدرسه علوم دینی اسماعیلیه در مورد کیفیت و نحوه ی دعا کردن گفتند: خداوند متعال سفارش می کند به آن بندگانی که سوال می کنند ما چگونه خدا را بخوانیم با چه کیفیتی دعا کنیم آهسته دعا کنیم داد بزنیم بصورت محرمانه باشد خداوند متعال می فرماید «فانی قریب» من نزدیک هستم «أجیب دعوة الداع» دعای هر دعا کننده را اجابت می کنم مشروط به اینکه «إذا دعان» فقط مرا بخواند فقط از من بخواهد امیدش به درگاه الله سبحانه و تعالی باشد یقینش بر این باشد که خداوند متعال کارساز و چاره ساز است خداوند متعال رب العالمین است خداوند متعال ارحم الراحمین است اجابت خواسته ها برآورده کردن نیازها فقط از او بر می آید مالک زمین و آسمان است همه چیز در اختیار اوست همه فرشتگان گوش به فرمان او هستند همه مطیع فرمان او هستند. کسی که دل انسانها تحت اختیار و اراده ی اوست به هر قلبی اراده کند الهام می کند و با الهام و اراده اش است که کاری برای شما خدمتی برای شما صورت می گیرد.

امام جمعه گیاهدان یکی از اسباب خشم خداوند را دعا نکردن عنوان کردند و افزودند: خداوند امر به دعا و خواستن کرده اگر کسی از او چیزی نخواهد خشمگین می شود ناراحت می شود برخلاف انسان چون نیاز دارد چون ترس دارد اگر کسی چیزی از او بخواهد خشمگین می شود چه واکنشی از خود نشان می دهد خودمان را قیاس بگیریم وقتی با حاجت و درخواست انسانی روبرو می شویم چه حالی به ما دست می دهد اما خداوند برعکس اگر از او چیزی خواسته نشود خشمگین می شود «من لم یسأل الله یغضب علیه» خداوند دوست دارد از او درخواست کنی از او بخواهی همانطور که در حدیث شریف است «لیس شی ء أکرم عند الله عزوجل من الدعاء» هیچ چیزی در نزد خداوند متعال گرامی تر از دعا نیست.
بازديد:1527| نظر(0)

نظرسنجی

عالي
خوب
متوسط
می پسندم


آمار بازدیدکنندگان
جستجو در سایت