« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » مـؤمنان را نسزد كه همگي بيرون روند (‌و براي فراگرفتن معارف اسلامي عازم مراكز علمي اسلامي بشوند)‌. بـايد كـه از هر قوم و قبيله‌اي‌، عدّه‌اي بروند (‌و در تـحصيل علوم ديني تلاش كنند) تا با تعليمات اسلامي آشنا گردند، و هنگامي كه به سوي قوم و قبيلۀ خود برگشتند (‌به تعليم مـردمـان بـپردازنـد و ارشـادشان كنند و) آنـان را (‌از مخالفت فرمان پروردگار) بترسانند تا خودداري كنند

لقمه ی حرام دودمان انسان را بر باد می دهد | مقالات 25 فروردين 1395
لقمه ی حرام دودمان انسان را بر باد می دهد

یکی از رموز سعادت و خوشبختی ما ، عدم ارتکاب حرام خداوندی است و ما به عنوان یک مسلمان باید ، معتقد باشیم که هر آنچه ، خداوند متعال آنها را حرام نموده است ، زیان و ضرر ما در آن بوده است .

از یک نفر اعرابی پرسیدند : چرا مسلمان شده ای ؟ گفت : هیچ قول یا فعلی را نیافتم که عقل آن را زیبا پنداشته و فطرت آن را نیکو بداند ، مگر اینکه دین اسلام بدان دستور داده و بر انجامش تشویق نموده است ، و هیچ قول یا فعلی را ندیدم که عقل آن را زشت پنداشته و مخالف فطرت سالم بوده باشد ، مگر اینکه خداوند متعال آن را حرام کرده و از ارتکابش باز داشته است . این مشاهدات باعث اسلام من شد .

لازم است نکاتی را در مورد حلال و حرام عرض کنیم :

اولا : حلال و حرام کردن ، حق خداوند متعال است و کسی حق ندارد از نزد خود امری را حلال یا حرام اعلام نماید .

عدی بن حاتم در حالی که مسیحی بود بر پیامبر خدا صلی الله علیه و سلم وارد شد ، در حالی که این آیه را شنیده بود که خداوند متعال می فرمایند : علماء و راهبان خود را (از نادانی) به مقام ربوبیت شناخته و خدا را نشناختند و نیز مسیح پسر مریم را (که متولد از مادر معین و حادث و مخلوق خداست) به الوهیت گرفتند در صورتی که مأمور نبودند جز آنکه خدای یکتایی را پرستش کنند که جز او خدایی نیست، که منزه و برتر از آن است که با او شریک قرار می‌دهند. ( سوره ی توبه ٣١) )) عرض کرد : ای رسول خدا ، ما علما و راهبانمان را به عنوان خدا قرار نداده ایم و برایشان سجده نمی نماییم ، قضیه ی این آیه چیست ؟ رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و سلم فرمودند : آیا آنها حرام های خداوندی را حلال نکرده و حلال ها را حرام ننموده اند و شما در این زمینه از آنها اطاعت کردید ؟ گفت : آری ، پس فرمود : این یعنی عبادت کردنشان .

لذا ما بایستی دقت کنیم که بدون اطمینان از حکم خداوندی آن را بیان نکنیم ، متاسفانه در قرن حاضر که تکنولوژی جدید به اوج خود رسیده ، این مساله رعایت نمی شود ، ما هر گز حق نداریم وقتی با پیام های وات سابی روبرو شدیم که امری را حلال یا حرام کرده است ، فورا آن را ارسال نماییم ، این پیام ها نه نویسنده ی آن مشخص است ، و نه منابع و مراجع آن ، حتی اگر منبعی هم برایش ذکر کرده باشند که از منابع معتبر باشد ، بازهم از کجا معلوم که واقعا در آن منبع موجود باشد ؟!

نکته ای دیگر اینکه دشمنان از این ترفند برای ضربه زدن گاها استفاده می کنند ، و از این طریق می خواهند چهره ی اسلام بد جلوه دهند و پیام های دروغ را انتشار می دهند . مثالی می زنم : پیام می فرستند که اگر صد بار بر پیامبر صلی الله علیه و سلم درود بفرستی فلان امر خیری به تو خواهد رسید و اگر اینکار را انجام ندهی ، با شری روبرو خواهی گشت ، ) درست است که صلوات فرستادن بر پیامبر صلی الله علیه و سلم امری ممدوح و مشروع می باشد ، اما این وعده ها از کجا آمده است ، کی گفته است که اگر فرستادی تا دو روز دیگر فلان امر خیری به تو خواهد رسید ؟ ! در حالی که هیچ اصلی در کتاب و سنت ندارد . یا اینکه تو را قسم می دهند که فلان ذکر را بخوانی و ابراز می دارند که اگر نخواندی قسم گیر می شوی ، آخر چه کسی چنین گفته است و استنادش چه می باشد ؟! مسلما اینگونه پیام ها هیچ مستند شرعی نداشته و ارسالش باعث خواهد شد ما خدایی ناکرده بر خداوند و پیامبر خدا دروغ بسته باشیم چرا که تنها مرجع صالح برای بیان چنین وعده هایی شرع است که ما در شریعت محمدی هرگز چنین چیزهایی را نداریم.

ثانیا : آنچه که به حرام منجر می شود ، حرام است .

خداوند متعال می فرمایند : به زنا نزدیک نشوید ، و نمی فرماید : زنا انجام ندهید . حکمت از بیان شرع این می باشد که نه تنها زنا حرام است ، بلکه تمام مقدمات آن نیز که منجر به این فاحشه می گرددف نیز حرام می باشد ، مانند خلوت کردن با نامحرم، به تصاویر برهنه و نامشروع نگاه کردن ، لمس کردن ، سریال های مبتذل و خانمان برانداز کانال های جم ، فارسی وان و .. که حساب شده بنیان خانواده را نشانه رفته است ، دیدن و ..

ثالثا : حرام کاملا مشخص و حلال و هم مشخص است ، اما اموراتی بین این دو وجود دارد که جزء مشتبهات است ، که برای حفظ دین باید از آنها نیز پرهیز شود ، رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و سلم می فرمایند : حلال آشکار است ، حرام هم آشکار است ، و بین ایندو امور مشتبه قرار دارد ، هر کس از شبهات بپرهیزد ، یقینا دین و آبرویش را حفظ کرده است و آنکس که در شبهات واقع شود ، یقینا در حرام قرار می گیرد .

رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و سلم در این زمینه مثال زیبایی می زنند ، فرض کنید که منطقه ی قرق شده است ، و آن را برای گوسفندان پادشاه حفاظت کرده اند ، اگر چوپانی گوسفندانش را در اطراف این منطقه بچراند ، احتمال دارد که گوسفندی وارد آن منطقه گردد ، و لذا باید از نزدیک شدن به آن دوری گزیند . دوری گزیدن از شبهات نیز اینچنین است .

چهارم اینکه : هر چیز حرام ، فروش و هدیه دادنش نیز حرام است ، رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و سلم می فرمایند : هر گاه خداوند چیزی را حرام کرد ، قیمتش نیز حرام است . لذا فروش شراب ، گوشت خوک و .. قطعا از محرمات محسوب می گردد .

مردی نزد پیامبر صلی الله علیه و سلم آمد و گفت : شرابی در خانه دارم و خداوند نوشیدن آن را حرام کرده است ، آِیا به یهودیان هدیه بدهم ؟ رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمودند : ان الذی حرمها ، حرم اهدائها : کسی که آن را حرام کرده است ، هدیه دادنش نیز حرام نموده است .

آثار حرام خوری

حرام خوری آثار سوء ی دارد ، از جمله :

باعث عدم قبولی عبادت می شود و در احادیث نبوی صلی الله علیه و سلم اشاره شده است که هر گاه لقمه ی حرام در شکم شخصی قرار گرفت ، اعمال چهل شبانه روزش مقبول نمی گردد .

یکی دیگر از آثار حرام خوری این است که مانع اجابت دعا می گردد ، ابن ابی الوقاص گفت : ای رسول خدا ، دعا کن که مستجاب الدعوة باشم ، رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمودند : ای سعد ، غذایت را پاک قرار بده ، دعایت مستجاب می شود .

و جسمی که با حرام تغذیه شده است ، سزاوار آتش جهنم می شود ، در حدیث داریم : کل لحم نبت من حرام فالنار اولی به (( هر گوشتی که با حرام رشد نموده باشد ، آتش جهنم بدان سزاوارتر است )) .

نقل شده است که روزی جنید بغدادی به خانه آمد ، مشاهده کرد که کنیز همسایه ، بچه اش را شیر می دهد ، فورا فرزندش را از آن کنیز جدا کرد ، و در دهانش انگشت گذاشته تا تمام شیرهایی را که نوشیده ، بالا بیاورد ، از او علت را پرسیدند ، گفت : همسایه ام رباخوار و حرام خوار است ، و کنیز ، نزدش کار می کند ، پس او نیز حرام خوری می کند ، و این کنیز بچه ام را شیر می دهد ، و شیر حرام را به بچه ام می دهد ، و رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمود ه اند : هر گوشتی که با لقمه ی حرام رشد که به آتش سزاوارتر است .

در پایان نمونه هایی که از جانب خداوند حرام شده است را به صورت گذرا ذکر می کنم :

یکی از نوشیدنیهایی که حرام است ، شراب می باشد ، همه ی کادر شراب مورد لعنت خداوند قرار گرفته اند ، در حدیثی پیامبر خدا صلی الله علیه و سلم می فرمایند : خداوند شراب ، و شرابخوار و ساقی و خریدار و حمل کننده و حمل شده به سوی او و خورنده ی قیمت شراب را مورد لعنت قرار داده است .

لازم به ذکر است حشیش ، هروئین ، کوکائین و ... نیز چنین حکمی دارند و ما باید از آنها برحذر باشیم .

در باب معاملات ، یکی از محرمات ، خرید و فروش به هنگام اذان جمعه است ، در قرآن کریم می خوانیم : (( ای کسانی که ایمان آورده‌اید، هر گاه (شما را) برای نماز روز جمعه بخوانند فی الحال به ذکر خدا بشتابید و کسب و تجارت رها کنید که این اگر بدانید برای شما بهتر خواهد بود.)) الجمعه ٩ ، لذا با اذان روز جمعه هر نوع فعالیت اقتصادی ، حرام شده و تا پایان نماز جمعه این حرمت ادامه دارد و هر پولی که در این زمان حاصل شود ، حرام خواهد بود .

نکته ای که لازم است در این زمینه بدان اشاره شود این است که متاسفانه برخی برای امرار معاش در روز جمعه تورهایشان را برداشته و روانه ی دریا می شوند ، در حالیکه تا شب امکان بازگشتشان وجود ندارد ، که ما باید توجه داشته باشیم مرتکب چنین امر حرامی نگردیم که خدایی ناکرده لقمه ای حرام وارد بدن ما فرزندانمان نگردد ، چرا که لقمه ی حرام حتی از نطفه ی حرام هم خطرناکتر است و دودمان انسان را بر باد می دهد .

راه پیشگیری از وقوع در حرام

یکی از مسائلی که مانع از وقوع در حرام می گردد ، توجه به مراقبت الله است ، و اینکه در نظر داشته باشیم ، خداوند در هر حال ناظر اعمال ماست ،

روزی عمر بن خطاب رضی الله عنه چوپانی را دید ، به او گفت : ای غلام ، یکی از گوسفندانت را خریدارم ، غلام گفت : آنها از آن من نیست ، متعلق به سیدم می باشد و من وکیل اویم ، عمر می خواست غلام را آزمایش کند ، گفت : ای غلام یکی را بفروش و قیمتش را بردار ، و به آقایت بگو که گرگ آنها را خورد ، غلام ابراز داشت : فاین الله ( پس در این صورت خداوند کجاست ؟ ) ، در این هنگام عمر از ترس خداوند ، شروع به لرزیدن کرد و برده را آزاد نمود ، و به او گفت : این کلماتی است که خداوند به وسیله ی آنها در این دنیا آزادت کرد و امیدوارم که در آخرت هم مایه رهاییت از آتش جهنم گردد .

..................................
نویسنده: شیخ عبدالله دریایی
بازديد:1199| نظر(0)

نظرسنجی

عالي
خوب
متوسط
می پسندم


آمار بازدیدکنندگان
جستجو در سایت