« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » مـؤمنان را نسزد كه همگي بيرون روند (‌و براي فراگرفتن معارف اسلامي عازم مراكز علمي اسلامي بشوند)‌. بـايد كـه از هر قوم و قبيله‌اي‌، عدّه‌اي بروند (‌و در تـحصيل علوم ديني تلاش كنند) تا با تعليمات اسلامي آشنا گردند، و هنگامي كه به سوي قوم و قبيلۀ خود برگشتند (‌به تعليم مـردمـان بـپردازنـد و ارشـادشان كنند و) آنـان را (‌از مخالفت فرمان پروردگار) بترسانند تا خودداري كنند

رمضان ربیع قلب مومنان است | مقالات 15 خرداد 1395
رمضان ربیع قلب مومنان است

بهارمبارکقدمی در راه است ، به نزدیک دل ما تا بی کران بوی بهشت فرا خواهد گرفت ، چشمان بی قرارما با تواضع منتظر آن ملائکی اند که با جبرئیل به اذن رب رحمان از آسمان پیغام شب قدر خواهند آورد .تا بسوی دل مومنا ن مهربانی عرضه کنند.

فصل رویش شکوفه ی ایمانست . ای چشمانم تو را چه شده به گونه ات سیل اشک می بینم آرام باش و ای قلب شکیبایی پیشه کن که فرشتگان رحمت تسبیح گویان در راه اند، تا پیغام سلام بسوی دل ما حمل کرده و به طلوع فجر به همه روزه داران مخلص هدیه کنند آنگاه که به نزدیک غروب به هنگام رؤیت هلال اولین شب رمضان وقتی به فصل نزول قرآن داخل شویم نسیم آیات از قلب تا به زبان مسلمانان عالم وزیدن خواهد گرفت وچه بلورین رحمت از اقیانوس بی انتهای الهی خواهد بارید.

رمضان ماه ترمیم و تصحیح نارسائی های فردی وجمعی مومنان در زمینه ی ایمان وبندگی به درگاه حق تعالی است.

رمضان سرشار از رمز و راز است و احادیث احکام به مفاهیم عمیق و دقیق روزه و رمضان پرداخته است و در فضیلت رمضان اولین حدیث پرمغز از گشودن درهای بهشت وبسته شدن درهای جهنم است که شیاطین در این ماه به غُل و زنجیر کشیده میشوند.

رمضان در واقع ماه ورود به بهشت می باشد واسباب ورود به بهشت حُسن خُلق و تقوا که خود نوعی مراقبت انسان بر خویشتن می باشد است و آنچه ثمره ی روزه در قرآن ذکر شده تقوا بوده و احادیث به حُسن خلق اشاره بسیاری دارد.

تقوا ظاهر پردازی نیست بلکه نکته ظریف آن تربیت قلب و احساس مراقبت بر خویشتن بوده و روزه نوعی تمرین نظارت الله بر اعمال ما می باشد.

روزه تقوایی است که در خفا پیشه کرده و با حُسن خُلق، روحیه ی اخلاق رشد یافته و شخص روزه داردر مقابل سایرین حلم و بردباری در پیش خواهد گرفت ومومن در واقع از نوعی کنترل زبان که ریشه اخلاق است برخوردار میشود.

روزه دار درهنگام اختلاف با دیگری میگوید من روزه ام تا ثواب روزه هایش را نگهدارد و این خود تمرینی بسیار مهم در زمینه ی حفظ خونسردی و کنترل نفس می باشد.

در امتهای گذشته یکی از اساس روزه ، روزه ی سکوت بوده که منسوخ شده، از آنجا که این امت ، امت حرف و سخن می باشد که نمی تواند سکوت کند باید امر به معروف و نهی از منکر نماید و اصل و اساس سخن باطل را ترک نموده تا جائیکه بعضی از علما بر این باورند که دروغ و غیبت روزه را باطل میکند.

بیشترین عامل سقوط در جهنم فَم وفرج می باشد. فم یا لب که محل ورودی و خروجی خوراک و سخن بوده واز سوئی فرج که همان شرمگاه که بر باد دهنده ی انسان است پس باید در هنگام فشار غریزه جنسی خودش را نگه دارد یعنی اسباب و وسایل زنا را ترک کند.

نتیجه گمراهی ازشهوات غی می باشد و بیشترین تاکید بر شکم و فرج می باشد که حتی نمازها را هم ضایع میکند ، روزه ی رمضان نماد سختی ودشواریست ولی دور وبر جهنم شهوات فرا گرفته که اگر خدای ناکرده از آن عبور کنید با جهنم روبرو میشوید .

رمضان فرصتی برای نجات از بندگی شهوات وهوای نفس و حرکت بسوی اخلاص و عبودیت می باشد.

معمولا انسان با زکات از اسارت مال نجات پیدا میکند.

روزه نوعی عبادت ترک کردنی می باشد.

انگیزه های دنیوی نباید بر انسان غالب گشته تا جائیکه اخلاص در معرض خطر قرار گرفته و در تمجید و تحسین مردم خلاصه شود. چون رضای الله مهمتر است اگر رضای الله اتفاق بیفتد رضای مردم هم پیش خواهد آمد .

روزه نوعی استقامت و پایداری وهمراهی و هماهنگی با جمع است که به همین لحاظ کار برای ما آسان میکند اگر انسان تک و تنها روزه بگیرد برایش مشکل تر خواهد بود.
روزه نوعی تمرین صبر بر گرسنگی و اطاعت و بندگی و در کل روزه درصبر به سه معنا آمده : صبر بر معصیت و صبر طاعت و عبادت و صبر برمُصیبت و اتفاقات ناگوار، صبر در روزه به هر سه معنا آمده است و بهشت نتیجه ی صبر می باشد.

مقصد نهایی رمضان رسیدن به شُکر می باشد یعنی مفهوم عملی شُکر اینست که انسان عملاً نعمت الهی را طبق رضای الله بکار ببرد یعنی از چشم خود سوء استفاده نکند با زبان تهمت نزند ازهر نعمتی درست استفاده کند و شُکر نمعت را بجا بیاورد.

معمولاً همراه با ذکر، شُکرهم آمده و بالاترین جلوه ی شُکر نماز است.

اعمال در چهار چوب شریعت باید انجام شود و از غلو در دین باید بپرهیزیم و افراط و تفریط آثار غلو و در نتیجه بدعت می باشد، بدون شک تحریف در دین ریشه اش به غلو بر میگردد و در ادامه اگر در یک عصری غلو اتفاق بیفتد در نسل بعدی آن غلو افزایش پیدا میکند و سهل انگاری هم ممنوع است.

دین جلوی تعجیل و تاخیر روزه گرفته و در آیات روزه دعا آمده است نماز و روزه و تلاوت قرآن و اعتکاف در ماه رمضان ارزشمند میباشد.

در پایان از الله میخواهیم از آفت های رمضان در امان باشیم و انشاء الله استفاده ی کامل از ماه مبارک رمضان بنماییم.

.................................
تهیه و تنظیم: یوسف نورایی
بازديد:1332| نظر(0)

نظرسنجی

عالي
خوب
متوسط
می پسندم


آمار بازدیدکنندگان
جستجو در سایت