« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » مـؤمنان را نسزد كه همگي بيرون روند (‌و براي فراگرفتن معارف اسلامي عازم مراكز علمي اسلامي بشوند)‌. بـايد كـه از هر قوم و قبيله‌اي‌، عدّه‌اي بروند (‌و در تـحصيل علوم ديني تلاش كنند) تا با تعليمات اسلامي آشنا گردند، و هنگامي كه به سوي قوم و قبيلۀ خود برگشتند (‌به تعليم مـردمـان بـپردازنـد و ارشـادشان كنند و) آنـان را (‌از مخالفت فرمان پروردگار) بترسانند تا خودداري كنند

یونسی: بزودی مدیریت‏های کلان ملی به اقوام و اقلیت‏ها واگذار می شود | خبرها 2 دي 1392
یونسی: بزودی مدیریت‏های کلان ملی به اقوام و اقلیت‏ها واگذار می شود

دستیار ویژه رییس جمهور در امور اقوام، مذاهب و اقلیت‏های دینی با اشاره به انتظار و درخواست بزرگان و معتمدان بلوچ و اهل سنت سیستان و بلوچستان از دولت، از واگذاری پست‏های کلیدی و ارشد مدیریتی کشور به اقلیت‏های قومی و مذهبی در آینده بسیار نزدیک خبر داد.

حجت الاسلام والمسلمین “علی یونسی” نیمه شب شنبه پیش از ترک زاهدان در فرودگاه بین المللی این شهر طی گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) اظهار داشت: بزودی بخشی از مدیریت‏های ملی به اقلیت‏های قومی و مذهبی کشور و مشخصا “بلوچ ها” واگذار می شود.
وی با اشاره به استخدام‏هایی که تاکنون از اقلیت‏ها انجام شده است، ابراز داشت: در رابطه با واگذاری مسوولیت‏های کلان شناسایی افراد نخبه اقلیت‏های قومی و مذهبی انجام شده است و سطح و دایره واگذاری‏های مسوولیتی را به آنها بیشتر خواهیم کرد.
دستیار ویژه رییس جمهور همچنین در خصوص نتایج سفرش به زاهدان گفت: طی این سفر جلسات و دیدارهای زیادی با علمای شیعه و سنی و بزرگان طوایف و عشایر برگزار شد و خوشبختانه همه آنها در حمایت از نظام، دولت و مقامات کشور اتفاق نظر داشته و بر آن تاکید و تصریح دارند.
یونسی افزود: هر آنچه در سیستان و بلوچستان دیدم و شنیدم مخالفت با افراط گری بود. لذا زمینه برای توسعه و رفع محرومیت از استان فراهم است و شخصا بیش از پیش به آن خیلی امیدوار شدم.
وی اظهار داشت: شیعه و سنی و سیستانی و بلوچ بیش از آنچه فکر می کردم به یکدیگر نزدیک هستند و درک بالا و صحیحی از موضوعات مختلف دارند.
وی ابراز داشت: از آنجا که به نمایندگی از رییس جمهور و دولت بحث اقوام، مذاهب و اقلیت‏ها را دنبال می کنم نتایج و مشاهداتم از سفر به سیستان و بلوچستان بسیار خوب و فراتر از حد انتظار بود و دست آوردهای خوبی برای کشور و استان خواهد داشت.
دستیار ویژه رییس جمهور جلسات عمومی و خصوصی با افراد و شخصیت‏های مختلف در زاهدان را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: اهدافی را که از این سفر دنبال می کردم، محقق شد.
یونسی همچنین با اشاره به حضور خود در جمع فعالان سیاسی و اعضای ستاد انتخاباتی دکتر حسن روحانی در سیستان و بلوچستان، گفت: این ستادها بعد از انتخابات ریاست جمهوری راکد شده بود که در این سفر تاکید کردم این به زیان دولت است و فعالان سیاسی و اجتماعی باید فعال و به روز باشند.
وی ابراز داشت: ستادهای انتخاباتی دکتر روحانی در زمان انتخابات ریاست جمهوری نه تنها باید منسجم باشند بلکه از هم اکنون برای انتخابات بعدی مجلس فعالیت خود را آغاز کنند.
به گزارش ایرنا افزون بر ۷۷ مردم سیستان و بلوچستان که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند به دکتر حسن روحانی دادند که از این حیث و درصد حمایت از رییس جمهور در کشور رتبه نخست را دارند.
همچنین میزان رای و حمایت از دکتر روحانی در برخی روستاهای دورافتاده و فاقد هر گونه امکانات اولیه سیستان و بلوچستان حتی در نقاط سخت گذر کوهستانی و مرزی تا صد در صد نیز بوده است.

یونسی: بزودی مدیریت‏های کلان ملی به اقوام و اقلیت‏ها واگذار می شود


مولوی عبدالحمید در دیدار با حجت الاسلام علی یونسی، دستیار ویژه رئیس ‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی بر لزوم پایبندی به مفاد قانون اساسی از سوی تمامی افراد حقیقی و حقوقی، تاکید کرده و “اجرای عدالت” و “یکسان نگری” را دغدغه اصلی اقوام و مذاهب برشمردند.

مولوی عبدالحمید در جلسه ای که عصر روز (شنبه ۳۰ آذر ۱۳۹۲) در محل استانداری سیستان و بلوچستان و با حضور حجت الاسلام علی یونسی، دستیار ویژه رئیس ‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی برگزار شد، ‌ابتدا خدمت حجت الاسلام یونسی و هیئت همراه ایشان عرض خیرمقدم نموده و از اینکه رنج سفر را تحمل نموده و به این استان دورافتاده تشریف آورده اند، تشکر و قدردانی کردند.
ایشان در ادامه سخنان خود مردم استان سیستان و بلوچستان را “مردمی شریف،‌ میهمان نواز و صبور” توصیف کرده و گفتند: همانطور که استان سیستان و بلوچستان استانی بزرگ و پهناور و وسیع است، دل مردم این استان به همان اندازه وسیع است. مردم این استام مردمی صبور، شریف، میهمان نواز و دین دوست هستند و محبت با دین اسلام در ریشه قلوب این مردم رسوخ کرده است.
امام جمعه اهل سنت زاهدان ادامه داد: مردم استان همان اندازه که دین را دوست دارند، به وطن خودشان نیز عشق ورزیده و به آن علاقه دارند. محبت، اخوت، برادری، وحدت و همدلی در بین مردم این استان وجود دارد.
مدیر دارالعلوم زاهدان در ادامه سخنان خود به بخشی از مشکلات و رنج‏هایی که مردم این استان تحمل نموده اند اشاره کرده و اظهار داشتند: مردم استان سیستان و بلوچستان در طول تاریخ رنج‏های فراوانی را تحمل کرده اند. بعد از انقلاب نیز با مشکلاتی مواجه بوده اند. البته شاهد خدماتی نیز بوده اند.
ایشان در بیان خصوصیات مردم استان افزودند:‌ مردم استان همواره در صحنه های مختلف انقلاب حضوری فعال داشته اند و رهبر فقید انقلاب اسلامی، رهبر معظم انقلاب و دیگر مسئولین از این مردم شکایتی نداشته اند. رهبر معظم انقلاب از این مردم همواره با تعبیر «مرزداران غیور» یاد می کنند.
مولوی عبدالحمید یادآور شدند:‌ مردم استان سیستان و بلوچستان در انتخابات ریاست جمهوری نیز حضوری فعال داشتند و با وجود اینکه با شخص جناب دکتر روحانی آشنایی چندانی نداشتند، ‌اما از آنجایی که افکار و اندیشه های دکتر روحانی مورد استقبال آنها قرار گرفت، بیشترین رأی را به جناب دکتر روحانی دادند. الحمدلله ملت ایران،‌ مردمی فهیم هستند و می دانند که چه مسیری را انتخاب نمایند.
مدیر دارالعلوم زاهدان در ادامه به بیان خواسته ها و مطالبات ملت ایران از رئیس جمهور پرداختند و خاطرنشان کردند: اجرای قانون اساسی همواره جزو مهمترین خواسته های ملت ایران بوده و هست؛ اینکه جلوی قانون گریزی گرفته شود و هیچ کسی در هیچ مقام، حقیقی و حقوقی، فراتر از قانون قدمی برندارد و قانون را زیر پا نگذارد. اگر چه قانون اساسی از آنجایی که ساخته فکر بشر بوده و دارای نقایص قابل اصلاحی می باشد، اما باز هم این قانون از بهترین قوانین دنیاست و حقوق همه را در نظر گرفته و تمام آزادی‏های سیاسی، مذهبی و آزادی‏های اقوام و مذاهب را مدنظر قرار داده است. لذا دغدغه ملت این است که هیچ کسی، چه در بدنه دولت یا خارج از بدنه دولت، ‌سلیقه خود را فراتر از قانون نداند و اعمال سلیقه نکند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان انتظارات مردم از جناب آقای یونسی به عنوان دستیار ویژه رئیس ‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی را نیز مورد یادآوری قرار داده و گفتند: دغدغه اقوام و مذاهب و همه مردم از جنابعالی به عنوان دستیار ویژه رئیس ‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی این است که مساوات در بین اقوام و مذاهب اجرا شده و به همه با نگاه یکسان نگریسته شود. همه ما معتقدیم که وحدت با شعار حاصل نمی شود، بلکه وحدت با اجرای مساوات و عدالت و‌ رفع تبعیض حاصل می شود.
ایشان افزودند: ما معتقدیم که نظام جمهوری اسلامی بر پایه قوانین اسلامی پایه ریزی شده است و بیشترین تاکید اسلام بر اجرای عدالت است. بسیاری از مذاهب “عدالت” را جزو واجبات دانسته و حتی برادران شیعه آن را جزو اصول دین می دانند. لذا اجرای عدالت با نظام جمهوری اسلامی بسیار سازگار بوده و استقرار این نظام نیز به منظور اجرای عدالت و مساوات بوده است.
مولوی عبدالحمید به «اخوت دیرینه مردم» در استان سیستان و بلوچستان اشاره کرده و خاطرنشان نمودند: مردم این استان،‌ اعم از سیستانی و بلوچ و بیرجندی و یزدی و بمی و کرمانی و….، با یکدیگر اخوت دیرینه ای داشته و طی قرون متمادی با یکدیگر زندگی خوبی داشته اند و هیچ تفاوتی در بین آنها نبوده است. لذا ما معتقدیم که رمز بقای این وحدت و اخوت اجرای مساوات و عدالت است؛ همانطور که ما در امور مزارع و دامداری و تجارت در کنار یکدیگر هستیم، باید در ادارات نیز در کنار یکدیگر باشیم.
ریاست شورای هماهنگی مدارس دینی اهل سنت استان تاکید کردند: ‌دولت تدبیر و امید زمانی می تواند اخوت را در این استان و سایر استان‏ها پایدار نماید که شیعه و سنی را در کنار یکدیگر قرار دهد. اقوام و مذاهبی که در این استان و سایر استان‏ها زندگی می کنند زمانی می توانند اخوت پایداری داشته باشند که در نیروهای مسلح برای حمایت از نظام جمهوری اسلامی و حفظ مرزهای کشور و ایجاد امنیت در کنار هم قرار گرفته و در یک سنگر شهید شوند،؛ همان‏طور که در جبهه های جنوب و غرب در کنار یکدیگر شهید شدند. همه ما ایرانی هستیم و ایران متعلق به همه ماست و اجداد همه ما برای ایران زحمت کشیده اند.
ایشان منصب “دستیار ویژه رئیس ‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی” را «از ارکان مهم دولت و از پایه های دولت تدبیر و امید» دانسته و خاطرنشان کردند: از زمانی که دولت تدبیر و امید بر روی کار آمده است، آرامش خاصی بر منطقه و سطح کشور حاکم شده است و بنده مطمئنم که این آرامش در سطح بزرگان کشور و در رأس آنها در قلب رهبر معظم انقلاب اسلامی و تمام کسانی که نگران آینده کشور بوده اند، ایجاد شده است. موفقیت در مذاکرات هسته ای تاثیری جهانی داشته و احساس عزت و سربلندی را در ملت ایران ایجاد کرد و دولتمردان اسرائیل و تندروها در آمریکا به شدت عصبانی شدند. امیدواریم که این مذاکرات به نفع ملت ایران تمام شود.
ایشان در زمینه “اجرای عدالت و مساوات” و “ایجاد اخوت و برادری” اظهار امیدواری کردند و افزودند: اگر عدالت اجرا شود،‌ هم‏گرایی و هم‏دلی از روی صداقت خواهد بود، ‌اما اگر عدالت و برادری برقرار نباشد، دل‏ها با یکدیگر نخواهند بود. لذا امیدواریم که فضای دروغ، بداخلاقی، عهدشکنی و وعده خلافی از بین برود.
مولوی عبدالحمید از توهین و هتاکی برخی رسانه ها نیز انتقاد کرده و گفتند: بعضی از رسانه ها هنوز نسبت به بسیاری از مذاهب و شخصیت‏ها هتاکی و توهین می کنند، که امیدواریم اینگونه رسانه ها جمع آوری شده و همه رسانه ها در مسیر صحیح حرکت کنند.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه خطاب به آقای یونسی گفتند: جنابعالی این پیام را از طرف مردم این استان، ‌اعم از علما، دانشگاهیان، ریش سفیدان، اقوام و مذاهب به گوش مسئولان عالی‏رتبه برسانید که مردم این استان مردمی مرزدار بوده و اجازه نخواهند داد هیچ گروهی با هر تفکری که باشد، منطقه را ‌ناامن کند؛ امید قوی داریم روزی فرا خواهد رسید که بساط ناامنی از منطقه برچیده شود. مردم استان در مقابل هر تفکری که درصدد ایجاد اختلاف و تفرقه باشد،‌ مقاومت خواهند کرد و زمینه فعالیت آمریکا و ناتو و سایر قدرت‏هایی که می خواهند انتقام شکست خود را در دیگر میادین از ما بگیرند، فراهم نخواهد شد، اما متقابلا این انتظار را دارند که دولت محترم تدبیر و امید توجه بیشتری به آنها داشته باشد.
مولوی عبدالحمید در پایان سخنان خود خطاب به مردم استان تاکید کردند: مردم استان تا زمانی که با یکدیگر متحد نباشند، رنگ توسعه و‌ آبادانی را نخواهند دید. لذا باید یکدیگر را تحمل کنید و توجه داشته باشید که پست و مقام دنیا ارزشی ندارد، ‌بلکه این دوستی و صداقت و محبت است که دارای ارزش و دوام است.
بازديد:1264| نظر(0)

نظرسنجی

عالي
خوب
متوسط
می پسندم


آمار بازدیدکنندگان
جستجو در سایت