« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » مـؤمنان را نسزد كه همگي بيرون روند (‌و براي فراگرفتن معارف اسلامي عازم مراكز علمي اسلامي بشوند)‌. بـايد كـه از هر قوم و قبيله‌اي‌، عدّه‌اي بروند (‌و در تـحصيل علوم ديني تلاش كنند) تا با تعليمات اسلامي آشنا گردند، و هنگامي كه به سوي قوم و قبيلۀ خود برگشتند (‌به تعليم مـردمـان بـپردازنـد و ارشـادشان كنند و) آنـان را (‌از مخالفت فرمان پروردگار) بترسانند تا خودداري كنند

مراسم تشییع جنازه مولوی احمد ناروئی در زاهدان برگزار شد | خبرها 27 اسفند 1392
مراسم تشییع جنازه مولوی احمد ناروئی در زاهدان برگزار شد

مراسم تشییع جنازه عالم فرزانه اهل‌سنت، مولوی احمد نارویی- رحمه‌الله- صبح امروز سه شنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۲ با حضور ده‌ها هزار نفر از اقشار مختلف در محل برگزاری نماز جمعه اهل سنت زاهدان (مصلای قدیم) برگزار شد.

در این مراسم که جمعیتی بیش از ۶۰ هزار نفری از مشتاقان، ارادتمندان و شیفتگان علم و علما حضور داشتند. همچنین تعداد قابل توجهی از علمای استان‌های مختلف کشور،‌ بالاخص استان‌های مجاور سیستان و بلوچستان حضور داشتند.
در مراسم تشییع جنازه، ابتدا مولوی عبدالغنی بدری، معاون آموزشی دارالعلوم زاهدان، ضمن تقدیر و تشکر از حضور تمامی مردم از اقصی نقاط استان و کشور، این ضایعه را به عموم مردم، به ویژه مولوی عبدالحمید، پرسنل دارالعلوم زاهدان، متعلقین مولوی احمد و سایر علما تسلیت عرض نمود و از بارگاه ایزدی رفع درجات آن مرحوم و صبر و تحمل مسئولین دارالعلوم و خانواده مولانا احمد را خواستار شد.
در ادامه مفتی محمد قاسم قاسمی، رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان، با تلاوت آیاتی با محتوای صبر و استقامت، مردم را به صبر و نماز در چنین مواقعی تلقین کرد. ایشان پس از ذکر خاطراتی از دوران تحصیل در کراچی و سفر حج که امسال نصیب این دو بزرگوار شده بود، خاطرنشان کرد: دنیا محل گذار و محکوم به فناست. این جهان پرورشگاه و جای ماندن نیست، بلکه آزمایشگاه است که ما چندین مرتبه در آن امتحان خواهیم شد و باید به سوالات جدیدی پاسخ بدهیم.
مولوی قاسمی ادامه دادند: درگذشت مولانا احمد- رحمه‌الله- ضایعه بسیار بزرگی‌ست؛ هنگامی‌که از این حادثه تلخ و جانگداز مطلع شدم احساس کردم نیمی از بدنم را از دست داده‌ام. فقط خداوند می‌تواند به ما صبر عطا کند و تحمل این ضایعه بزرگ را آسان فرماید.
در ادامه این مراسم، مولوی سید عبدالمؤمن موسوی، از دوستان دوران تحصیل مولانا احمد- رحمه‌الله- در جامعه فاروقیه کراچی، به نمایندگی مدرسه دینی امام ندوی و همچنین از طرف علمای استان خراسان جنوبی، به ویژه امام جمعه بیرجند، امام جمعه طبس و امام جمعه اسدیه رحلت جانگداز عالم ربانی، مولوی احمد نارویی- رحمه‌الله- را به محضر حضرت مولوی عبدالحمید، اساتید و طلاب دارالعلوم زاهدان، خانواده آن مرحوم و عموم جامعه اهل‌سنت تسلیت عرض کرد.
سید عبدالمؤمن موسوی در ادامه سخنان خود، مولوی احمد- رحمه‌الله- را از جمله کسانی دانست که با رحلت آنها جهان اسلام با مصیبت و ماتم مواجه شده و اشک می‌ریزد.
سپس “مولوی شهاب‌الدین شهیدی”، استاد حدیث حوزه علمیه احناف خواف، به نمایندگی از علما و مردم استان خراسان رضوی، رحلت مولانا احمد را “حادثه‌ای جانسوز و جانگداز” توصیف کرده و مراتب تسلیت علما و مردم استان خراسان رضوی را به شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، خانواده و بستگان مولانا احمد،‌ اساتید و طلاب مدارس دینی تقدیم کرد.
مولوی شهیدی با بیان اینکه “ضایعه از دست دادن علمایی مانند مولوی احمد، جزو مصیبت‌های جبران‌ناپذیر است”، خاطرنشان کرد: مولانا احمد استادی بزرگوار، مشاوری دلسوز و مدیری مدبر و خستگی‌ناپذیر بود. ایشان متعلق به یک خانواده نبود، بلکه متعلق به همه جامعه اسلامی بود و امروز طلاب و مدارس دینی پدری روحانی را از دست داده‌اند.

مراسم تشییع جنازه مولوی احمد ناروئی در زاهدان برگزار شد

در پایان مراسم تشییع جنازه، مولوی عبدالحمید ضمن تلاوت آیات مبارکه «وَمَا مُحَمَّدٌ إِلاَّ رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِن قَبْلِهِ الرُّسُلُ أَفَإِن مَّاتَ أَوْ قُتِلَ انقَلَبْتُمْ عَلَى أَعْقَابِکُمْ وَمَن یَنقَلِبْ عَلَىَ عَقِبَیْهِ فَلَن یَضُرَّ اللّهَ شَیْئًا وَسَیَجْزِی اللّهُ الشَّاکِرِینَ» [آل عمران:۱۴۴] و «وَمَا جَعَلْنَا لِبَشَرٍ مِّن قَبْلِکَ الْخُلْدَ أَفَإِن مِّتَّ فَهُمُ الْخَالِدُونَ» [انبیاء: ۳۴] ، درگذشت مولوی احمد را “ضایعه‌ای بسیار بزرگ و سنگین” توصیف کرده و بیان داشتند که بدون لطف و احسان پروردگار جبران این ضایعه امکان پذیر نیست.
مولوی عبدالحمید در عین حال خاطرنشان کردند: برای ما قانون الهی و سنت رسول اکرم- صلی الله علیه وسلم- معیار و ملاک است. ما مسلمانان در تمام شئونات زندگی خود به قرآن و سنت مراجعه می‌کنیم. قرآن و سنت ما را به صبر و نماز در هنگام مصیبت دستور داده و توصیه نموده است؛ «وَبَشِّرِ الصَّابِرِینَ*الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِیبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعونَ*أُولَئِکَ عَلَیْهِمْ صَلَوَاتٌ مِّن رَّبِّهِمْ وَرَحْمَةٌ وَأُولَئِکَ هُمُ الْمُهْتَدُونَ». آن‌حضرت- صلی الله علیه وسلم- نیز وقتی در دامنه احد ۷۰ تن از بهترین یاران خود از جمله حضرت حمزه- رضی الله عنه- را از دست داد، صبر نمودند. بررسی عملکرد صحابه و اهل بیت در روز رحلت رسول اکرم- صلی الله علیه وسلم-، که بزرگترین مصیبت جهان بشری است، بیانگر صبر و استقامت آنهاست. حضرت امام حسین- رضی الله عنه- نیز با وجود از دست دادن بهترین یاران و همراهان خویش، به صبر و استقامت و مبارزه ادامه داد.
مدیر دارالعلوم زاهدان ضمن بیان گوشه ای از خصوصیات مولانا احمد، اظهار داشتند:‌ مولانا احمد انسان بسیار مفید و دارای صفات بسیار زیبایی بود. ایشان زندگی خویش را وقف خدمت به مردم و حل و فصل مسایل مردمی کرده بود. در موضوع حل و فصل اختلافات خانوادگی و فامیلی از مهارت و تجربه والایی برخوردار بود. درگذشت ایشان بزرگترین فشار و ضربه را به دارالعلوم زاهدان و همکاران بنده وارد خواهد کرد؛ هرچند امید ما از پروردگار آن است که ما را تنها نخواهد گذاشت و حتما دین‌اش را نصرت و یاری خواهد نمود.
مولوی عبدالحمید ادامه دادند: مولوی احمد انسانی دلسوز و اندیشمند بود و در مسیر اعتدال قرار داشت. ایشان در مسایل سیاسی و نیز از آگاهی و تخصص بالایی برخوردار بود، به طوری که با تحلیل‌های معتدلانه و آگاهانه خود از مسایل روز، بسیاری از مسئولین- حتی وزرا و روسای جمهور- را متاثر می‌کرد. ایشان در زاهدان، ‌که زادگاه و محل فعالیتش بود، بین شیعه و سنی محبوبیت خاصی داشته و با مسئولین استانی ارتباط و تعامل خوبی داشت. هر کاری که به ایشان سپرده می‌شد به‌نحو احسن از عهده آن بر می‌آمد و بسیار موفق عمل می‌کرد.
امام جمعه اهل‌سنت زاهدان در ادامه سخنان خود به بیان علت این حادثه اشاره کردند و گفتند: تحقیقات صورت‌گرفته و بررسی چند پزشک متخصص در پزشک قانونی حکایت از آن دارد که مولانا احمد- رحمه الله- در اثر حادثه رانندگی و کوفتگی ناحیه پهلو و کبد جان به جان آفرین تسلیم نموده است.
مولوی عبدالحمید در پایان از تمامی علمای برجسته اهل سنت، به ویژه مولوی محمدیوسف حسین‌پور و همه کسانی که از راه‌های دور و نزدیک در مراسم تشییع جنازه شرکت کرده اند، تقدیر و تشکر کرده و برای آنان دعای خیر نمودند.

نماز جنازه مولوی احمد- رحمه‌الله- به امامت مولوی عبدالحمید برگزار شد و جنازه، جهت تدفین به قبرستان جاده میرجاوه انتقال داده شد، که در قبرستان جاده میرجاوه مولوی عبدالحمید و‌ مولوی عبدالغنی بدری سخنان مختصری را ایراد کردند و یکی از اعضای شورای شهر زاهدان نیز به نمایندگی از این شورا، پیام تسلیت شورای شهر را قرائت نمود.

گفتنی است در مراسم تشییع جنازه، حجت‌الاسلام سلیمانی، نماینده رهبری در استان و امام جمعه زاهدان، استاندار سیستان و بلوچستان، نمایندگان مجلس، دادستان و فرماندار زاهدان و تنی چند از مسئولین دولتی نیز حضور داشتند.

.....................
منبع: سنت آنلاین
بازديد:3098| نظر(0)

نظرسنجی

عالي
خوب
متوسط
می پسندم


آمار بازدیدکنندگان
جستجو در سایت