« وَمَا كَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِيَنْفِرُوا كَافَّةً فَلَوْلَا نَفَرَ مِنْ كُلِّ فِرْقَةٍ مِنْهُمْ طَائِفَةٌ لِيَتَفَقَّهُوا فِي الدِّينِ وَلِيُنْذِرُوا قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُوا إِلَيْهِمْ لَعَلَّهُمْ يَحْذَرُونَ » مـؤمنان را نسزد كه همگي بيرون روند (‌و براي فراگرفتن معارف اسلامي عازم مراكز علمي اسلامي بشوند)‌. بـايد كـه از هر قوم و قبيله‌اي‌، عدّه‌اي بروند (‌و در تـحصيل علوم ديني تلاش كنند) تا با تعليمات اسلامي آشنا گردند، و هنگامي كه به سوي قوم و قبيلۀ خود برگشتند (‌به تعليم مـردمـان بـپردازنـد و ارشـادشان كنند و) آنـان را (‌از مخالفت فرمان پروردگار) بترسانند تا خودداري كنند

تحویل قبله از بیت المقدس به سوی کعبه مهمترین حادثه ماه شعبان | خبرها 24 خرداد 1393
تحویل قبله از بیت المقدس به سوی کعبه مهمترین حادثه ماه شعبان

نماز جمعه این هفته گیاهدان به امامت شیخ محمد صدیق بهجت رئیس شورای روحانیت شهرستان بندرلنگه و امام جمعه اهل سنت بندرلنگه برگزار شد.

شیخ محمد صدیق بهجت با بیان بعضی از فضایل 15 شعبان ، علت روزه گرفتن پیامبر در این ماه و روزهای دوشنبه و پنجشنبه هر هفته را بالا رفتن اعمال در این اوقات ذکر کردند.

ایشان تحویل قبله از بیت المقدس به سوی کعبه را مهمترین حادثه این ماه عنوان کرد و با ذکر این مطلب که تحویل قبله بزرگترین آرزوی پیامبر بود گفت: پیامبر آرزو داشت کعبه قبله باشد اما به زبان نمی آورد پیامبر در مکه هر وقت نماز می خواند به گونه ای می ایستاد و نماز می خواند که کعبه و بیت المقدس روبرویش باشد ، بین رکن یمانی و حجر الاسود نماز می خواند اما وقتی به مدینه تشریف آوردند و هجرت نمودند رو به بیت المقدس نماز می خواند پیامبر محبت و اطاعت از خدا را بر چیزهای دیگر برتری می داد اگر چه پیامبر محبت مکه داشت آنجا متولد وبزرگ شده بود 53 سال در آنجا زندگی کرده محبت وطن داشت لذا وقتی که می خواهد هجرت کند رو به مکه می کند و با آن عشق و علاقه ای که به مکه داشت فرمود: اگر قوم من عرصه را بر من تنگ نمی کردند من هرگز بیرون نمی رفتم. کسانی که تعصب قومی و ناسیونالیستی داشتند چه بسا بخاطر محبت مکه مرتد می شدند . پیامبر بعد از هجرت 16 یا 17 ماه به طرف بیت المقدس نماز می خواندند پیامبر علاقه قلبیش نماز خواندن به طرف کعبه بود اما به زبان نمی آورد و منتظر وحی بود تا اینکه این آیه نازل شد «قَدْ نَرَى تَقَلُّبَ وَجْهِكَ فِي السَّمَاءِ فَلَنُوَلِّيَنَّكَ قِبْلَةً تَرْضَاهَا » ما می بینیم که منتظر وحی هستی ما قبله ای برای تو قرار خواهیم داد که خشنود بشوی. این خشنودی در دنیاست.

شیخ بهجت با اشاره به اینکه در 15 شعبان سال دوم هجرت تحویل قبله صورت گرفته افزودند: علت تسمیه مسجد ذوالقبلتین این است که در آن یک نماز به دو جهت خوانده شده دو رکعت به طرف بیت المقدس و شمال و دو رکعت به طرف کعبه و جنوب .

وی وفاداری و اطاعت صحابه از رسول الله صلی الله علیه و سلم در تحویل قبله را مثال زدنی دانسته و گفتند: خداوند حکمت تحویل قبله را خود بیان می کند و می فرماید: «وَمَا جَعَلْنَا الْقِبْلَةَ الَّتِي كُنْتَ عَلَيْهَا إِلَّا لِنَعْلَمَ مَنْ يَتَّبِعُ الرَّسُولَ مِمَّنْ يَنْقَلِبُ عَلَى عَقِبَيْهِ» ما قرار ندادیم برای تو قبله ای که تو بر آن بودی از قبل مگر اینکه ببینیم چه کسی تابع پیامبر هست آن کسی که مومن و مسلمان هست می گوید سمعنا و أطعنا بدون چون و چرا می پذیرد و قبول می کند اما آن کسی که تابع هوای نفسش است به عقب بر می گردد و مرتد می شود. صحابه کرام مطیع خدا و رسول بودند و بلافاصله به طرف کعبه رو کردند کعبه یا بیت المقدس فرق نمی کند شرق و غرب از آن خداست مهم تبعیت و اطاعت از صاحب قبله است.

ایشان حال و وضع مسلمانان امروزی را همانند مسلمانان صدر اسلام دانستند و افزودند: انسان تابع هوای نفس است و توجه ندارد که خدا و پیغمبر چه می فرمایند توجه نمی کند به دستورات شریعت در حالی که ایمان آنچنان که پیامبر فرمود: (لا یومن أحدکم حتی یکون هواه تبعا لما جئت به) ایمان زمانی کامل هست که هوای نفسش تابع پیامبر باشد این ایمان است.

امام جمعه بندرلنگه یکی از حکمتهای مهم تحویل قبله را تفکیک عبادت از عادت دانست و افزود: وقتی که شرع و عالم و مفتی یک مسأله ای عنوان می کند باید تبعیت شود اگر شخصی یک عمری به چیزی عادت کرده باید وقتی حق را فهمید از آن دست بردارد و از حق تبعیت کند.

شیخ بهجت قبله را نماد وحدت و یکپارچگی مسلمانان دانسته و با ذکر این مطلب که مسلمانان در هرجایی وقت نماز به طرف کعبه رو می کنند به این مساله اشاره کردند که در حادثه تحویل قبله ، یهود با تبلیغات و شایعه پراکنی سعی در متفرق کردن جمع مسلمین داشت ایشان افزودند : قبل از اینکه آنها اقدام بکنند خداوند آمادگی می دهد و می فرماید: «سَيَقُولُ السُّفَهَاءُ مِنَ النَّاسِ مَا وَلَّاهُمْ عَنْ قِبْلَتِهِمُ الَّتِي كَانُوا عَلَيْهَا قُلْ لِلَّهِ الْمَشْرِقُ وَالْمَغْرِبُ يَهْدِي مَنْ يَشَاءُ إِلَى صِرَاطٍ مُسْتَقِيمٍ» همین نادانها همین یهود و نصارا اینگونه می گویند که چه باعث شد که مسلمانان از قبله ی نخست خود روی بگردانند بگو به اینها مشرق و مغرب از آن خداست. یک زمانی دستور خدا بوده به طرف بیت المقدس نماز بخوانند حال دستور اوست که به طرف کعبه نماز بخوانند هیچ تفاوتی ندارد . اگر قبلا حق بوده و الان باطل باشد تمام نمازهایی که قبلا خوانده پس باطل بوده است و بالعکس.

شیخ بهجت به بعضی از فضایل کعبه معظمه اشاره کردند و گفتند: اولین خانه ای که برای توحید و پرستش خدا بر روی زمین بنا شده همین کعبه است کعبه قبلا بوده و حضرت ابراهیم فقط آنرا تجدید بنا می کند.
ایشان با ذکر آیاتی از قرآن، امت اسلامی را امت معتدل و میانه ای دانستند که اعتدال و میانه روی در تمام عرصه های مختلف آن اعم از عقیده و اخلاق و رفتار و سلوک وجود دارد.

وی امت اسلامی را امتی دانستند که نه اهل افراط و نه اهل تفریط اند بلکه هم به دنیا و هم به آخرتشان توجه دارند هم به جسم خود می رسند و هم به روح خود. ایشان افزودند: اسلام نیامده است که بگوید فقط و فقط آخرت ، دنیای خود را رها بکنید. بلکه می گوید وقت نماز به نماز، وقت کار و تلاش ، کار و تلاش بکند.

شیخ محمد صدیق بهجت در پایان عرایض خود به نزول رحمت خدا در نیمه شعبان بر تمام انسانها مگر کسانی که بین آنها کینه و دشمنی و قهر باشد اشاره کردند و گفتند برای بدست آوردن عفو و رحمت خدا باید بتوانی خودت دیگران را عفو کنی و ببخشی.

................................
تهیه و تنظیم: محمد تشیخ
بازديد:2195| نظر(0)

نظرسنجی

عالي
خوب
متوسط
می پسندم


آمار بازدیدکنندگان
جستجو در سایت